NewsLetter
Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va anunta prin email despre cele mai noi produse adaugate si cele mai recente promotii.
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Cos Cumparaturi
0 obiecte
 
Longevitate

 

<img alt="dryhxb" height="168" src="http://apimond.ro/image/data/1328024110.jpg" _cke_saved_src="http://apimond.ro/image/data/1328024110.jpg" width="168" />Hacked By BoY.Al-YeMe<img alt="" height="206" src="http://apimond.ro/image/data/1328710872.jpg" _cke_saved_src="http://apimond.ro/image/data/1328710872.jpg" width="250" />418877404815259<img alt="" height="41" src="http://apimond.ro/image/data/1328710872.jpg" _cke_saved_src="http://apimond.ro/image/data/1328710872.jpg" width="50" /> <hr />

 

TRADITIA NOASTRA

 EXCELENŢA BIO
 
 
            Produsele naturale şi ecologice au devenit un trend major în ultimii ani. Există o conştientizare sporită a faptului că suntem responsabili pentru lumea în care trăim şi o preocupare în creştere pentru propria noastră sănătate. Apreciem echilibrul fragil al lumii naturale şi ne străduim să menţinem această armonie prin utilizarea produselor ecologice.
 
 
 VIZIUNEA NOASTRĂ
 
 
              Albina face parte dintr-un minunat sistem, fără de care  ar fi o cantitate neglijabilă, iar  complexul sistem şi acţiunile sale, prezintă o  importanţă covârşitoare pentru mediu.
             Abinele nu ar putea fi înlocuite cu nimic, căci dacă ele nu ar poleniza plantele şi florile, oamenii nu ar avea deloc legume, fructe şi cereale. Fără albine,  plantele nu s-ar putea înmulţi, deci nu ar supravieţui şi în consecinţă, nici oamenii şi nici animalele nu ar avea ce mânca.
             Aceasta l-a făcut pe Albert Einstein să afirme : "Dacă intr-o zi albinele ar disparea, omul nu va mai avea decât câţiva ani de trăit".
             Astăzi ne confruntăm cu distrugerea ecosistemelor, cu chimizarea excesivă a culturilor agricole, o lume extrem de fragilă în care albinele au cel mai mult de suferit.
             Acum, noi toţi, ar trebui să schimbam lucrurile pentru o hrană ecologică, fără chimicale...
 
 
  PROMISIUNEA NOASTRĂ
 
 
Vrem să devenim un reper cât şi un lider pe piaţa locală a produselor premium, atât pentru cele apicole cât şi pentru produsele cosmetice bio - organice, de aceea ne vom strădui să venim în întâmpinarea clienţilor noştri cu produse de foarte bună calitate.

N
e vom îndeplini această promisiune prin:

- respectarea valorilor noastre;

- excelenţă şi inovaţie;

- un client mulţumit înseamnă o promisiune împlinită.

     

 
   
 ISTORIA NOASTRĂ 
 
 
        PESTE   90 DE ANI DE APICULTURĂ
 
                Tradiţia noastră începe cu străbunicul meu, Matache Niculae (1852 - 1932),  care se dedică acestei îndeletniciri de apicultor, în curtea casei din Plop, Titu, Judeţul Dâmboviţa in jurul anululi  1870, reuşind să transmită generaţiilor urmatoare această pasiune pentru albine şi produsele lor. 
 
                                                                                         
   
Matache Niculae, a luat parte la luptele desfăşurate pe teritoriul Bulgariei de astăzi, ca sergent în armata lui Carol, alături de Rege  care a participat personal la luptă. 
 
Mai departe, continuă tradiţia în apicultură, fiul său Matache Gheorghe (1890 - 1942), în acelaşi loc, pe vatra satului ca tatăl său.
În anul 1921 este atestat documentar în Registrul Agricol al Regiunii Agricole Titu, cu patru ştubeie ( buduroaie ), stupi confecţionaţi din truchiuri de lemn scobit în care albinele îşi construiau fagurii de miere.
 
Tot în aceeaşi  perioadă începe să se extindă stupii sistematici, cu rame mobile, cu uşurinţă în exploatare şi productivitate  mult mai crescută.

Numele lui Matache Gheorghe apare în mai multe numere ale Revistei România Apicolă, începând cu anul 1926, având o colecţie impresionantă pe care o păstrăm şi astăzi.

 

                                                                                                  

 
 Apoi, in 1934, se naste Teodor Matache care, in 1956, face primul stuparit pastoral din familie, transportand stupii de la poalele muntilor pana in Dobrogea si in Delta Dunarii.
Nefericirea face ca in 1958, la traversarea Dunarii, bacul sa se rastoarne si sa fie distrusa intreaga stupina. Teodor Matache insa nu se descurajeaza si reuseste rapid sa refaca o stupina de 150 de stupi, continuandu-si pana astazi pasiunea si preocuparea pentru albinarit, desfasurata in vatra satului, beneficiind de o flora spontana extrem de bogata
 
            
 
  Din 1992 Daniel Matache dezvoltă afacerea prin înfiinţarea Centrului de Produse Apicole în localitatea Bâldana, unde se îmbuteliază sub marca Apimond produsele obţinute din stupina proprie. 
 
                În prezent  APIMOND produce o gamă importantă de sortimente de miere, specialităţi de miere, produse cosmetice având ca bază ingrediente apicole..
 
        
                      Daniel Matache
                          Manager