Blog

CE ESTE BIO ?
Când te gândeşti la un mod de viaţă bio, primul lucru care îţi vine în minte este alimentaţia. Şi pe bună dreptate. Dintre toate componentele unei vieţi sănătoase, alimentaţia este, probabil, cea mai importantă pentru că influenţează cel mai mult starea noastră de sănătate. Însă nu este totul. Felul cum ne îngrijim pielea, hainele pe care le alegem şi felul cum le curăţăm, totul contează dacă vrem să trăim bio. Un mod de viaţă bio presupune folosirea produselor organice în toate domeniile vieţii noastre, lucru care nu este deloc uşor. Care ar fi beneficiile acestuia? Ele sunt multe şi deloc de neglijat.
LAPTELE DE CAPRA SI - LONGEVITATEA
In Muntii Caucaz traiesc cei mai batrani oameni de pe planeta. Guiness Book a inregistrat cazul azerului Shirali Muslimov, mort pe 2 septembrie 1973, la incredibila varsta de 168 de ani.
POLENUL DE ALBINE SI LOCUITORII DIN CAUCAZ
Despre locuitorii din regiunea Caucazului se stie ca au o alimentatie predominant vegetariana, care include, de asemenea, o cantitate importanta de alimente crude, cum ar fi fructe, legume, nuci si seminte. Cand acest regim alimentar este completat de consumul de polen de albine, organismul primeste toate enzimele necesare pentru digerarea hranei. In 1945, profesorul si biologul rus Nicholai Tsitsin a publicat un studiu realizat pe 150 de centenari cu varsta de peste 125 ani, in care se arata ca polenul de albine actioneaza ca un scut de protectie in fata atacului de cord.
ZONELE ALBASTRE
Studiul desfasurat in colaborare cu antropologi si etnologi a dus chiar la publicarea unei carti cu numele "Zonele Albastre: Lectii de prelungire a veitii de la oamenii cei mai longevivi", in care autorii vorbesc despre mici comunitati identificate in anumite zone geografice, in care oamenii traiesc sanatos si surprinzator de mult. "Zonele albastre" sunt reprezentate printr-o serie de cercuri concentrice desenate pe un planiglob, pentru a demarca regiunile cu cele mai mari sperante de viata. Este vorba despre regiunea Barbagia din Sardinia, Italia; Okinawa, Japonia si Loma Linda, California, care gazduieste comunitatea Adventistilor celei de-a 7-a Zile.
Taramul nemuritorilor: Hunza - Valea Vietii
Pană când ştiinţa va dezlega cu adevărat misterul longevităţii acestor oameni, într-o vale ascunsă din Himalaya, boala si bătrâneţea vor fi sfidate în continuare. Atât timp cât vor fi respectate tradiţiile şi obiceiurile străvechi din acest colţ uitat de lume.
Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)