POLENUL DE ALBINE SI LOCUITORII DIN CAUCAZ

POLENUL DE ALBINE SI LOCUITORII DIN CAUCAZ

POLENUL DE ALBINE SI LOCUITORII DIN CAUCAZ

25.05.2018


Polenul de albine este un aliment alcalin care echilibreaza pH-ul organismului. Este o alternativa naturala la vitaminele si mineralele din farmacii si una dintre cele mai complete si mai echilibrate surse de proteine, vitamine, minerale, enzime si antioxidanti pe care le gasim in natura. Acest incredibil produs al stupului contine o multitudine de substante nutritive, printre care proteine (intre 25% si 40%) - dintre care 26 aminoacizi -, lipide (circa 5%) - dintre care 70% acizi grasi Omega 3 si Omega 6 - si 15-17% grasimi mononesaturate si saturate - si glucide simple (fructoza, glucoza etc.). Cu peste 5.000 enzime si coenzime minore, polenul de albine este produsul cu cele mai multe enzime!

Polenul contine 11 enzime esentiale si toate vitaminele (inclusiv vitaminele A, C, D, E, K si vitaminele din grupul B, mai putin B12 care este intr-o forma mai putin utilizabila). In polen se regasesc pana la 60 minerale, in functie de tipul de polen. In plus, polenul este o sursa excelenta de lecitina, pe care o contine in proportie de 15%. Polenul de albine este un aliment-minune pentru creier, avand si proprietati de normalizare a nivelurilor de colesterol si trigliceride. De asemenea, are un inalt coeficient ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen). Acest fapt se explica pin gama vasta de antioxidanti cu un coeficient ORAC de 164, cu mult mai mare decat coeficientul ORAC al afinelor (61). Se estimeaza ca aproximativ 3% din componenta polenului de albine nu a fost inca identificata.
Despre locuitorii din regiunea Caucazului se stie ca au o alimentatie predominant vegetariana, care include, de asemenea, o cantitate importanta de alimente crude, cum ar fi fructe, legume, nuci si seminte. Cand acest regim alimentar este completat de consumul de polen de albine, organismul primeste toate enzimele necesare pentru digerarea hranei. In 1945, profesorul si biologul rus Nicholai Tsitsin a publicat un studiu realizat pe 150 de centenari cu varsta de peste 125 ani, in care se arata ca polenul de albine actioneaza ca un scut de protectie in fata atacului de cord. Multi dintre centenarii care au facut obiectul acestui studiu prezentau urme ale unor asa-ziseatacuri de cord tacute, care ar fi ucis pe oricine chiar si la o varsta mai putin inaintata. Centenarii din Caucaz insa au fost protejati prin consumul de polen de albine. Potrivit lui Tsitsin, multi dintre centenari fusesera apicultori. In plus, se pare ca satenii din regiunea unde a fost realizat studiul mancau reziduurile lipicioase care se gasesc pe partea de jos a stupilor. Dupa cercetari intense, omul de stiinta rus a stabilit ca polenul de albine, inclus cu regularitate in alimentatia centenarilor, era responsabil, in mare masura, de varsta incredibila atinsa de acesti oameni. Tsitsin a fost impresionat si de calitatea vietii centenarilor, pentru ca toate aceste persoane erau active si aveau o stare de sanatate de invidiat, in ciuda varstei inaintate.
 Apimond va ofera PAINEA ALBINELOR crema, un produs ce are in componenta sa polen, miere, pastura si propolis. Putem spune ca este un produs asemanator cu reziduul lipicos de pe fundul stupului, pe care il consumau locuitorii din regiunea Caucazului. Pentru a va bucura din plin de actiunea benefica a acestui produs apicol cu totul deosebit, painea albinelor trebuie asociata cu un stil de viata sanatos. 

Add Comment