Miere de salcam- 500g

23 Lei 29 Lei Fără TVA: 21 Lei
  • Cod produs: 00000052
  • Disponibilitate: În stoc

Descriere

 Mierea de salcâm - de culoare alb-gălbuie, este parfumată și limpede. Are multă finețe și discreție, ceea ce o face să fie mult apreciată de către copii. Îndulcește alimentele și ceaiurile, fără să le denatureze gustul. Este săracă în glucoză și bogată în fructoză, ceea ce o face să cristalizeze foarte lent. În mod obișnuit, se consideră că rămâne fluidă până la un an, dar dacă este pură, poate să nu cristalizeze mai mulți ani.
Datorită conținutului scăzut de glucoză, ea poate fi consumată cu moderație și de către pacienții diabetici. Sunt permise 1-3 lingurițe pe zi. La pacienții cu diabet (în special de tip 2), mierea în cantități mici, pe stomacul gol, poate diminua și stabiliza glicemia.
Experimente prospective mai vechi s-au făcut pe loturi de persoane dintre care unele consumau drept îndulcitor doar zahăr, iar altele consumau doar miere. Urmăriți pe mai mulți ani, s-a observat că acei ce consumă zahar fac diabet în rata obisnuită, dar consumatorii exclusiv de miere nu se îmbolnăvesc de diabet.
La Universitatea Tor Vergata, din Roma, prof. Antonella Canini și echipa ei desfășoară studii asupra capacității antitumorale a mierii. Pe culturi celulare de melanom bovin, s-a evidențiat că mierea de salcâm în diluație de 1/40, exercita, în 24 de ore de la tratare, un efect inhibitor celular de 35-45%.
Mierea de salcâm este expectorantă, calmantă a tusei, diuretică, antidiareică, regulator intestinal, indicată pentru suferințe gastrice, în tratamentul asteniei și al nevrozelor. 

Mierea provine din Romania și este recoltată prin metode tradiţionale din zonele de şes, deal şi munte.

Albinele culeg nectarul florilor și printr-o alchimie ştiută doar de ele îl transformă în miere.

Este un sortiment deosebit, NEPROCESATA TERMIC!  pentru a-şi păstra intacte toate calităţile nutriţionale : enzimele, vitaminele, precum şi aroma naturală specifică sortimentului.

Datorită gustului său fin este apreciată de majoritatea consumatorilor.

Astăzi, când se discută cu îngrijorare despre sfârșitul erei antibioticelor de sinteză, care nu mai pot face față rezistenței crescute a microbilor, ar fi poate timpul să ne reamintim despre antibioticele naturale, a căror forță a fost dovedită și de știința modernă: mierea de albine, propolisul și uleiurile volatile. Variabilitatea naturală a compoziției acestor produse asigură adaptarea lor la schimbarea îngrijorătoare a germenilor nocivi. În natura neatinsă de mâna omului, nu se menționează epidemii microbiene la plante, albine sau animale. Acolo, plantele secretă acele substanțe care mențin germenii sub control; rășinile le protejează mugurii, bobocii și mlădițele tinere, uleiurile volatile apară plantele și curăță aerul din jur. Animalele sălbatice și domestice care consumă o hrană naturală sunt sănătoase. Albinele recoltează de la plante nectarul sau seva pentru miere, iar rășinile pentru propolis le folosesc în cuibul lor, pentru curățenie și sănătate.
Oamenii pot alege să-și regăsească sănătatea, utilizând produsele albinelor, adevărate sublimate ale produselor vegetale. Stă în puterea noastră să fim înțelepți, să trăim frumos, în armonie cu plantele și albinele, tovarăși de drum, de la facerea lumii.

Opinii (2)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
captcha