LAPTELE DE CAPRA SI - LONGEVITATEA

LAPTELE DE CAPRA SI - LONGEVITATEA

LAPTELE DE CAPRA SI - LONGEVITATEA

25.05.2018

Laptele de capra - leac de viata lunga

de Silvia Holotiuc Sursa Ziare.com
Laptele de capra - leac de viata lunga

Caprele nu prea sunt agreate de crescatorii de animale pentru ca sunt greu de crescut, fiind neastamparate, iar pe unde trec, strica tot. Si totusi, sunt si ele bune la ceva. Laptele lor, gras si deosebit de hranitor, este cunoscut ca un leac lent dar sigur pentru multe suferinte.

Consumul de lapte de capra, preventiv sau curativ, creste imunitatea organismului, inlatura oboseala, mentine nivelul tensiunii in limite normale, previne imbatranirea.

In Muntii Caucaz traiesc cei mai batrani oameni de pe planeta. Guiness Book a inregistrat cazul azerului Shirali Muslimov, mort pe 2 septembrie 1973, la incredibila varsta de 168 de ani.

Cercetatorii au cautat sa descopere secretul acestei longevitati si asa au aflat ca locuitorii din zona consuma zilnic kefir din lapte de capra, util mai ales in afectiuni ale sistemului nervos si in infectii cronice de tip herpes.

Pe langa kefir din lapte de capra, caucazienii mananca, in cantitati uriase, usturoi, miere si polen, multe fructe si legume si beau Bahmaz, un suc natural din agude albe, bogat in vitamine, minerale si aminoacizi.

Medicii au aflat ca aici, in Caucaz, femeile au activitate menstruala mult dupa varsta de 55 de ani, iar barbatii pot procrea pana la varsta de 80 de ani.

Laptele de capra are o compozitie asemanatoare cu cea a laptelui de vaca, insa este mai usor digerabil si mult mai hranitor decat acesta din urma.

In compozitia laptelui de capra intra calciul, fosforul, potasiul, magneziul precum si importante cantitati de vitamina A, B1, B2, si C.

Specialistii spun ca laptele de capra previne anemia si demineralizarea osoasa, inlatura slabiciunea si reda organismului puterea de a lupta cu boala.

Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de capra contine un acid organic puternic, care opreste evolutia cancerului in stadiul incipient.

Ca tratament preventiv, laptele de capra ii ajuta pe cei bolnaviciosi sa devina mai rezistenti la racelile de sezon ori sa suporte mai usor eventualile boli contagioase si pe copiii distrofici ii ajuta sa se dezvolte normal.

O cura cu lapte de capra poate dura intre 14 si 90 de zile, in functie de gravitatea bolii, dar si de prescriptiile medicale. Obezii, hipertensivii si persoanele cu afectiuni hepatice trebuie sa ceara sfatul unui specialist, inainte de a incepe o cura cu lapte de capra.

In statiunile montane, adesea, vara, vin multe persoane cu afectiuni pulmonare care, timp de cateva saptamani, beau lapte de capra luat de la oamenii din sat.

De asemenea, multi copii cu probleme de crestere si dezvoltare normala, armonioasa, au devenit de nerecunoscut dupa ce, doi sau trei ani, au facut cure de lapte de capra.

Sa avem sanatate!

Add Comment